Les vinyetes del Jueves, ja tenen sentència.

dimarts, 13 de novembre del 2007

El jutge de l'Audiència Nacional José María Vázquez Honrubia ha condemnat Guillermo Torres i Manel Fontdevila, els autors de la caricatura de Felipe de Borbó i Letizia Ortiz a la revista El Jueves, a pagar una multa de 3.000 euros cadascun, per un delicte d'injúries al successor de la corona.


La defensa havia demanat que se suspengués el procés però el magistrat ha desestimat la petició. El jutge Juan del Olmo ja va interrogar Torres i Fontdevila el 25 de juliol, i va decidir no adoptar cap mesura cautelar.


Però la fiscalia va reobrir el judici oral, amb el consentiment del jutge Fernando Grande-Marlaska, i si bé va retirar la demanda de presó, ara proposa una sanció econòmica. En la compareixença del juliol, Torres i Fontdevila van assegurar que en cap cas tenien intenció d'ofendre, sinó que tan sols havien agafat una parella significativa de la societat espanyola per fer un acudit de l'ajuda de 2.500 euros que el govern de Zapatero havia promès per a cada fill, amb independència dels seus ingressos.


Avui, abans d'entrar a l'Audiència, tots dos han refermat la seva posició i han dit que no veuen res de dolent en aquella caricatura.


Sembla que ja no es pot xarrar de res, sobretot si allò de lo que es pretén xarrar afecta a la corona, i tenint en compte els temps que corren, la sentència ha sigut benèvola, al meu pareixer, però no correcta ni justa per a estos dos magnífics dibuixants, ja que no entenc dita ofensa.


Què en penseu?


Vilaweb.cat

1 comentaris:

Miserable acción ha dit...

Pot ser siga una sentencia injusta pero cada ú te el que li toca,¿¿¿porque no te callass?????
Jaime de marichalarisssss........jujahh!!

 
Los Miserables en Acción - Design by: Searchopedia convertido para o Blogger por TNB